Skyddet av en verksamhets digitala tillgångar utgör en kritisk faktor för att säkerställa såväl tillgänglighet som skydd av informationstillgångar. Denna grundläggande princip är av största betydelse för de flesta verksamheter – oavsett bransch. De ökade säkerhetshoten kräver en konstant övervakning för att snabbt upptäcka och hantera potentiella risker i realtid.

Med Axians SOC får ni:

  • Oavbruten övervakning av era digitala tillgångar. Ni kan vara säkra på att era tillgångar är skyddade dygnet runt och året om.
  • Snabb reaktion på hot med avancerade tekniska verktyg och incidenthanteringsprocesser.
  • Proaktiv riskhantering som involverar identifiering och eliminering av potentiella säkerhetsrisker i ett tidigt skede. Innan de utgör ett hot.

Inom Axians SOC disponerar vi en kraftfull arsenal av avancerade tekniska verktyg som möjliggör effektiv hantering av säkerhetshändelser och incidenter. Tillsammans med våra noggrant dokumenterade processer för incidenthantering och analys av säkerhetshändelser arbetar vi målmedvetet för att skydda era digitala tillgångar och upprätthålla dess kontinuitet.

Vi vidtar även proaktiva åtgärder genom att aktivt söka och motverka potentiella säkerhetsrisker.

Det ökar er insyn av IT-miljön som behövs för att hantera dagens komplexa IT-landskap.

Utöver teknisk säkerhet är beslutet av att införa SOC-tjänster en kostnadseffektiv investering. Axians SOC minskar potentiella ekonomiska förluster och leder till ökad produktivitet, samtidigt säkerställs branschregler och efterlevnadskrav.

Omfattande säkerhetstjänster med vår SOC

Axians SOC erbjuder en rad omfattande säkerhetstjänster för att säkerställa att din verksamhet är skyddad mot digitala hot. Här är vad vi erbjuder:

  • Övervakning och eskalation 24/7

  • Incidentrespons

  • Threat hunting och hotbildsanalys

  • Riskanalys

  • Visibilitet över hela IT-miljön

  • Centraliserad logginsamling

Hur Axians SOC fungerar:

User Behavior Analytics (UBA) är en central komponent i våra SOC-tjänster. Genom maskininlärning etablerar vi en baslinje för vad som utgör ”normalt” användarbeteende i er organisation. När avvikelser från denna baslinje upptäcks flaggar vårt system dessa som potentiellt skadliga. Några av fördelarna är:

Tidig hotdetektion

innan de orsakar allvarlig skada vilket minskar riskerna för er organisation.

Effektiv incidenthantering

av Axians SOC-team som undersöker avvikelserna och vidtar åtgärder såsom isolering av användare eller enheter för att förhindra ytterligare skada.

Utbildning:

om avvikelser orsakas av användaraktiviteter, identifierar vi detta som ett tecken på behov av ytterligare utbildning – vilket vi också kan bistå med.

Fullständig datakontroll och transparens med Axians SOC

Våra kunder äger alltid sin data

I SOC-portalen har ni som kund tillgång till er data, samtliga säkerhetshändelser och pågående säkerhetsutredningar.

Vi garanterar fullständig transparens och ni kan när ni önskar alltid granska, exportera och hantera er data. Axians kan även hjälpa er med detta. Det är vår främsta uppgift att säkerställa att er data är skyddad. Den tillhör och förblir alltid er.

Förbättrad säkerhet med Attack Behavior Analytics

För att möta de ökade digitala säkerhetshoten använder vår SOC en metod som kallas Attack Behavior Analytics (ABA). Istället för att bara fokusera på kända virus och skadliga kodsignaturer riktar ABA in sig på att upptäcka och förstå skadliga aktiviteter baserat på angriparens beteende.

Fördelarna med detta är:

Snabb och effektiv implementation

Axians SOC-tjänster är enkla att implementera. Innan er första faktura är betald är vårt SOC-team redo att skydda er verksamhet. Vi kan samla in data från olika källor; bärbara och stationära datorer, servrar, system, molnleverantörer, datahallar on-premise och nätverksutrustning. Ni får snabb skyddsfunktionalitet utan krångel. Låt Axians hjälpa er att säkra upp verksamheten.

Vill ni veta mer?

Fyll i nedan formulär så kontaktar vi er inom kort!