Fredagen den 27e september bjuder vi in till ett webinar då vi den 16 september 2024 förväntas få ta del av de anpassningar av svensk rätt som är nödvändiga för att NIS2-direktivet och CER-direktivet ska införlivas i Sverige.

NIS2 är ett EU-direktiv som syftar till att stärka cybersäkerheten i hela unionen genom att införa striktare krav på riskanalyser, säkerhetsåtgärder och ledningsengagemang för de organisationer som tillhandahåller samhällsviktiga tjänster. Enligt CER-direktivet ska medlemsstaterna säkerställa förmågan hos samhällsviktig verksamhet att förebygga, motstå och hantera störningar eller avbrott i verksamheten.

Detta ska gälla oavsett om störningen eller avbrottet har föranletts av till exempel naturolyckor, terroristattacker, pandemier eller andra allvarliga händelser.

Vi vill därför bjuda in till ett webinar där vi på Axians ger dig de insikter du behöver för att möta de IT-tekniska kraven NIS2 och CER medför, medan vår partner Intellaw hjälper dig att förstå de juridiska aspekterna.

Talare

Ola Skoog
Kundansvarig, Axians

Ola har en lång och bred erfarenhet av IT-drift. På Axians har han i många år guidat kunder fram till den bästa lösningen i roller som tjänsteutvecklare, pre-sale och account manager. I sin tidigare roll som IT-evangelist på Microsoft var han del av lanseringen av Azure.

Peter Hjortzberg
Information Security Specialist, Axians

Peter har över 30 års erfarenhet inom IT-branschen och jobbar med informationssäkerhet på Axians. Dessförinnan har han jobbat som informationssäkerhetssamordnare inom HSB samt CISO på Unionen och varit sektionschef med ansvar för drift och förvaltning från militära underrättelsetjänsten (MUST).

Martha Al-jebari

VD, IntelLaw

Martha är en erfaren jurist specialiserad på IT-juridik, DORA, AI-förordningen samt NIS2-direktiv.Martha Al-jebari är en erfaren jurist som specialiserat sig inom IT-juridik, DORA, AI-förordningen samt NIS2-direktiv. Under sin karriär har Martha stöttat en mängd olika kunder inom privata och offentliga sektorn, från startups till globala företag. Martha är grundare av juristbyrån IntelLaw som tillhandahåller juridisk rådgivning så att verksamheter tryggt kan kunna navigera i IT-juridikens komplexitet.

Vi ses digitalt den 27 september!